četvrtak, 23. srpnja 2020.

OTKRIVEN NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA: Ako ovo ugledate kad odete u WC - HITNO DOKTORU

Posted by arko on 23:54 | No comments

Uobičajeni simptomi korona virusa su povišena tjelesna temperatura, kašalj, gubitak mirisa i ukusa. Međutim, naučnici su otkrili i još jedan neobičan simptom koji bi mogao da ukaže na infekciju ovim virusom
Stručnjaci kažu da treba da obratite pažnju na i na miris urina jer jak miris mokraće, kao i neuobičajeno žuta boja mogu da budu znak dehidracije. A dehidracije, tvrde sa Univerziteta u Ohaju, takođe može da bude upozoravajuć znak korona virusa.
Naime, mokraća dobija jači miris usljed veće koncentracije u tijelu, kada je osoba dehidrirana odnosno nema dovoljno tečnosti u tijelu. Svako ko primeti znake dehidracije, u kombinaciji sa poteškoćama u disanju, treba da ide u bolnicu, kažu stručnjaci.
Korona virus obično izaziva simptome slične prehladi i gripu ili druge slične respiratorne probleme, ali novi soj virusa može da dovede do težih komplikacija, pa čak i smrti. Ponekad se kod pacijenata, obično starijih ili onih koji imaju i druge bolesti, javljaju umjereno teški simptomi koji uključuju i dehidraciju - saopštili su naučnici iz Ohaja.
Žeđ, suha usta, slabije mokrenje, jaka žuta boja urina, suha koža, glavobolja i vrtoglavica, mogući su simptomi dehidracije.
Osim toga, dehidraciju, ali i korona virus, prati jak umor, toliko da je pacijentiponekad teško da ustanu iz kreveta.
(Informer.rs)

0 komentari:

Objavi komentar