subota, 14. travnja 2018.

Bili su u braku dugih 67 godina – ono što se desilo dok su umirali, pravo je čudo

Posted by arko on 03:36 | No comments

Neki traže cijeli život svoju drugu polovicu – a drugi su dovoljno sretni da brzo pronađu osobu koja ih upotpunjava.
Tako je bilo i sa Floyd i Violet Hartwig. Vjenčali su se 1947. i uživali nevjerovatnih 67 godina. To je samo po sebi čudesno, naravno, ali njihovi zadnji trenuci otkrili su koliko je zapravo njihova veza… epska. Nakon što sam pročitala njihovu priču, više nego ikad sam se uvjerila da ne samo da zaista postoji prava ljubav, nego i da postoji neko tamo vani ko nam je suđen da sa njim provedemo naše vrijeme na Zemlji..
Floyd i Violet Hartwig upoznali su se u gimnaziji i započeli romansu koja se nastavila tokom ostatka njihovih života. Kad je izbio Drugi svjetski rat, Floyd je služio u ratnoj mornarici SAD-a. Tokom tog perioda, par je razmijenio stotine pisama.


U nastavku prenosimo dio jednog od pisama, napisanog u maju 1947:
‘Hej zlato, samo par redaka od ovog tvog usamljenog plavog mornara… Nedostaješ mi draga. Tako sam zaljubljen u tebe.. Zlato, sigurno ću biti radostan kad izađem iz ovog.
Definitivno nije za mene, iako sam u nekom trenutku mislio da je mornarica odlična. To je bilo prije nego sam se zaljubio u najslađu djevojku na svijetu.’


Nakon što se završio Drugi svjetski rat, Floyd se vratio kući i onda je par kupio farmu u Kaliforniji. Dobili su troje djece.
Nažalost, prije par godina Violet je razvila demenciju. Floyd je pazio kod kuće, ali sve se preokrenulo na gore kad su Floydu dijagnostifikovali bubrežnu bolest.

To saznanje šokiralo je njihovu djecu i unuke – ali u isto vrijeme, veza između Floyda i Violet postajala je sve jačom. Nakon više od 67 godina braka, zaspali su u naručju jedno drugog – po posljednji put..
Kad je u bolnici umro 90-godišnji Floyd, umrla je i 89-godišnja Violet – i sve to dok su se držali za ruke.
Njihova djeca, unuci i praunuci bili su sa njima u posljednjim trenucima. Bili su shrvani što su ih oboje izgubili u tako kratkom roku, ali su našli utjehu znajući da je to ono što su Floyd i Violet željeli. Čak su rekli svojoj djeci da žele umrijeti kod kuće dok su zajedno.
‘Imali su posebnu vezu i mislim da je veza samo postajala sve jača. Naročito tokom posljednjih mjeseci’, kaže njihova kćerka Donna Scharton.

0 komentari:

Objavi komentar