petak, 4. svibnja 2018.

Najveća tajna baštovana: Ako uradite sljedeće vaš paradajz će rasti kao lud

Posted by arko on 14:17 | No comments

Ukoliko imate uslove, bilo bi lijepo da vi sami uzgajate neko voće ili povrće. Tako ćete uzgajati na prirodan način i nećete morati brinuti o štetnim sastojcima.
Nažalost, danas su mnogi proizvodi genetski modifikovani (GMO) ili tretirani raznim pesticidima.  Mnogo voće ili povrće je uzgojeno vještački i kao takvo nam samo šteti.



Nije ni čudno što sve više ljudi obolijeva od raka i ostalih teških bolesti. Zato jedite prirodno uzgojene proizvode. Ukoliko vi nemate uslova da uzgajate, onda barem nabavljajte od provjerenih osoba.
Uzimajte proizvode koji su karakteristični za određeno godišnje doba jer nije normalno da neka sorta bude prisutna čitavu godinu. Ako jeste, onda nešto nije uredu.
Danas ćemo vam dati neke savjete za uzgoj paradajza. Paradajz je svima nama ukusno povrće karakteristično za toplije dane. Koristimo ga u kuhanjima, salate i sl. Ukoliko želite posaditi paradajz, obratite pažnju na neke stvari.



Trebate znati da paradajz zahtijeva više svjetlosti, pa ga trebate posaditi na mjesto gdje će imati velike količine svjetlosti. Možete i na balkonu.
Koristite prirodna đubriva i ne koristite hemikalije za uzgoj. Također, trebate znati da ga trebate ostaviti dan ili tri prije nego što ga posadite. Na ovaj način će se vaš paradajz fino razvijati i sazrijevati.

0 komentari:

Objavi komentar