nedjelja, 24. lipnja 2018.

Komarci su mi prije dvije godine totalno uništili ljetovanje: Kada sam naučila ovaj trik, više me nijedan nije ugrizao

Posted by arko on 15:19 | No comments
Rezultat slika za ZAPALITE TALOG KAFE PROTIV KOMARACA
Sve bliže su nam ljetni dani, a sa njima naravno dolaze i komarci, te ostali dosadni insekti koje niko ne voli. Pored toga što su oni neugodna pojava, oni isto tako i šire razne bolesti koje sigurno ne bi voljeli da dobijemo. Upravo zbog toga je od ključnog značaja da se od njih zaštitimo, te od njihovih ugriza na što bolji način.
Pored toga što vam se u većini slučajeva to čini kao bezazleno, ipak to izaziva iritantan svrbež koji nikako neće prestati nekoliko dana od njegovog ugriza. Kada vas komarci ujedu, onda oni za sobom ostavljaju pljuvačku koja u sebi ima protein radi kojeg će naše tijelo buditi imunitet, te otpuštati histamin, a to je jedna hemijska supstanca koja može da izazove reakciju svrbeža i crvenila.
To nikako ne želimo da se desi, a zbog toga donosimo vam rješenje koje je mnogo učinkovito. U skorija istraživanja je pokazano da talog od kafe može da bude učinkovit kada je pitanje borbe protiv komaraca, ali naravno i ostalih vrsta insekata kao što su to pčele.
Na vama je da uzmete talog od kafe, a onda ga stavite u zdjelu, pa prekrijete aluminijskom folijom. Poslije toga trebate ostaviti vašu zdjelu da stoji na tamnom, ali i hladnom mjestu. Nakon toga ćete jednostavno pustiti talog od kafe da se osuši. Nakon toga ćete staviti talog na ravno mjesto na otvorenom prostoru, pa ga zapalite.

0 komentari:

Objavi komentar